Door Kees de Graaf op 28 februari 2014

Niet praten maar poetsen

Tijdens het politiek café dat de PvdA Tynaarlo over de toekomst van Vries organiseerde, kwam het naar voren. De abominabele aanblik van het pa20140215_144050nd van Henk ten Hoor, aan de Brinkstraat. Grote letters in witte verf: ‘op=op’ en ‘weg=weg’. Wie kwam er in actie? Het PvdA-schoonmaakteam.

plakken-kleineborden-2

Nadat eerst op de gemeentewerf de verkiezingsposters waren geplakt, ging het team door naar Vries. Daar werd, met toestemming van de verhuurmakelaar, het pand eens even stevig onder handen genomen. Aan de buitenkant verf krabben en de gevelplaten schoon spuiten, aan de binnenkant de etalage meer toonbaar maken. Een aantal Vriese bedrijven had vrolijke affiches geleverd, die werden opgehangen en gelijk voor een heel ander beeld zorgden. Reacties van passanten gaven aan dat ze blij waren dat er eindelijk iets aan het pand is gebeurd. Het is afwachten of er een nieuwe huurder voor gevonden kon worden. In ieder geval heeft de Brinkstraat er weer een wat plezieriger aanblik van gekregen.

schoonmaak-henk

Ondertussen is PvdA Tynaarlo ook nog bezig om het bouwhek bij de voormalige kerk te verplaatsen (de bouwlocatie van bouwbedrijf Noppert). Misschien dat hier een tijdelijk park met bankjes kan worden gemaakt. Het zijn kleine initiatieven die hopelijk bijdragen aan het ‘mooi en rustig buiten wonen in Vries’, waar het dorp in de jaren zestig van de vorige eeuw reclame mee maakte.

poetse- Kees foto

Schoonmaak actie pand ten Hoor   Hele klus om het weer netjes te krijgen

Kees de Graaf

Kees de Graaf

Geboren in Vollenhove (op de rand van de Noordoostpolder). Middelbare school in Enkhuizen, studie sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Na verschillende banen bij onderzoeksbureaus en een bouwbedrijf in 2000 de overstap gemaakt naar het bestaan als zelfstandige. Niet veel later verhuisd van Amsterdam naar Zuidlaren. Vader van drie kinderen. Woont samen. Werkzaamheden: Vanaf

Meer over Kees de Graaf