PvdA Tynaarlo geeft nieuw talent ruim baan

22 januari 2022

Zoals altijd heeft de PvdA Tynaarlo weer een kandidatenlijst met evenveel mannen als vrouwen samengesteld. Daarnaast staan er in de top 7 maar liefst drie nieuwkomers en deze stellen we graag aan u voor.

De rode draad in hun carrière: werken met mensen, middenin de samenleving.

                                                                                                                                                                    

Op nummer 3 staat Erik Gerritsen uit Zuidlaren. Erik werkt al meer dan 30 jaar voor de grootste vakbond van Nederland – de FNV – in verschillende functies. Hij was onder meer werkzaam als jurist op het gebied van arbeidsrecht, sociale zekerheid en ambtenarenrecht.

Nu is hij al meer dan 20 jaar belangenbehartiger en onderhandelaar voor collectieve arbeidsvoorwaardenregelingen, met name in de overheidssector.

Erik heeft als motto: wees vriendelijk tegen de ander.  ‘Je weet nooit welke strijd iemand te voeren heeft.’

Aandachtsgebieden waarop Erik in de raad het verschil kan maken voor een sociaal Tynaarlo zijn algemeen bestuur, arbeidsmarktbeleid, sociale voorzieningen, sport en juridische zaken.


 

 

Op nummer 4 eveneens een nieuwkomer: Marjolein Koning, tevens wonend in Zuidlaren. Marjolein werkt ruim 20 jaar als Human Resources Manager bij diverse technische en internationale organisaties.

Zij is gespecialiseerd in verandertrajecten en het bouwen van afdelingen en organisaties. Marjolein is oprecht geïnteresseerd in mensen en culturen en woonde van 2003 tot en met 2006 in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten).

Vanaf 2007 zijn zowel Friesland, Groningen als Drenthe haar thuisbasis geweest: Marjolein voelt zich thuis in Noord-Nederland. Haar motto: ‘I want to have a splendid life (door uitdagingen aan te gaan)

Aandachtsgebieden van Marjolein straks in de raad van Tynaarlo zijn arbeidsmarktbeleid, onderwijs, cultuur en sociaal domein.


 

 

Op nummer 7 staat Annemarijn Beerda, onze enthousiaste jonge socialist. Zij is geboren en getogen in Vries en kent de gemeente dus uitstekend.

Tussendoor is Annemarijn er even vier jaar tussenuit geweest naar de Randstad voor haar studie aan de Universiteit in Leiden.

Na vier jaar steeds heen en weer te reizen heeft ze nu eindelijk een fijne plek in Vries waar zij de gehele week woont. Hierdoor kan zij zich nu echt actief inzetten voor de gemeente. Annemarijn heeft net haar studie criminologie afgerond en is nu werkzaam bij de ABN Amro als CDD-analist, een functie waar het erom gaat financiële criminaliteit tegen te gaan. Bij  Scouting Vries is zij een enthousiaste begeleider.

Haar motto in leven en politiek: ‘Als je kan kiezen, ga dan linksom.’

Haar aandachtsgebieden zijn veiligheid, inclusiviteit, jongeren, sport en cultuur.