Brief verzonden aan de nieuwe 2e Kamerfractie

Door Jan Emmens op 9 januari 2024

Tynaarlo, 25 december 2023

Waarde partijgenoten in de 2e kamer,  (in afschrift aan Gewest Drenthe en partijvoorzitter)

In onze algemene ledenvergadering van 20 december jl. stonden wij stil bij de uitslag van de 2e Kamerverkiezingen. Blij waren we omdat de GL-PvdA in onze gemeente de grootste partij was, maar onthutst, zeer bezorgd over de uitslag in Nederland.

We stonden stil bij de reacties van onze partij op de uitslag en constateerden dat de trend is om ons af te zetten tegen rechts. Maar daar moet het niet bij blijven. In tegendeel daar moeten we van af. We zullen als partij ons bij alle problemen moeten afvragen: Hoe komt het dat …….. en vervolgens met concrete plannen moeten komen. Met voorstellen die de terecht genoemde problemen op korte en lange termijn kunnen voorkomen en oplossen. Mensen moeten perspectief krijgen, problemen moeten worden opgelost en de GL/PvdA fractie zal moeten aangeven op welke manier en op welke termijn ze deze problemen aanpakt.

Wij hebben in de verkiezingen 25 zetels behaald en dat is niet niks. We moeten ons niet in een hoek laten drukken, alsof we niet bestaan. We moeten ons laten horen met plannen en oplossingen. Dat moeten we niet aan rechts overlaten, die nu in achterkamertjes gaan kijken hoe problemen in Nederland aangepakt gaan worden.

Wij zullen het komend jaar ons in onze afdeling onder andere buigen over 3 belangrijke thema’s: duurzaam en betaalbaar wonen (incl. opvang  vluchtelingen), bestaanszekerheid en klimaat. We zullen daar themabijeenkomsten voor organiseren. We zullen daarbij zeker een beroep doen op uw fractie.
We laten ons leiden door onze partijgenoot Schaefer, die destijds aangaf: “In gelul kun je niet wonen”. Dat wordt de leidraad voor ons handelen. Dat zou ook voor de landelijke en provinciale GL/PvdA fracties het uitgangspunt moeten zijn.

Wij hopen dat wij de komende tijd dit geluid ook van jullie mogen horen: zet je niet af, maar geef concreet aan hoe de problemen aangepakt worden als links het voor het zeggen heeft. Uitdragen wat de PvdA en Groen Links echt willen, welke idealen wij willen bereiken.

Met vriendelijke groeten, namens de afdeling Tynaarlo

Jan Emmens

Jan Emmens

Jan Emmens

Jan Emmens Secretaris Dingspil 11 9481 GG  Vries 06 49882853 [email protected]

Meer over Jan Emmens