Door Frank van der Werf op 31 januari 2018

Vragen over de straatverlichting aan Veldstukken en centrum Eelde

Betreft: straatverlichting aan de Veldstukken en het centrum van Eelde.

Geacht College,

Sinds half december werkt de straatverlichting niet naar behoren aan de Veldstukken in Eelde.

De bewoners geven de klachten door aan de gemeente en krijgen te horen dat de klachten binnen 4 á 5 dagen verholpen zullen zijn. Dat zijn ze echter niet.

Soms brandt de straatverlichting wel en soms de helft. Als het nachtregime ingeschakeld wordt brandt er helemaal niets meer, hetgeen tot gevaarlijk situaties kan leiden. Mensen die ’s avonds laat thuis komen hebben moeite om veilig bij hun huis te komen.

Na een aantal maal klagen brandde er afgelopen vrijdag 26 januari alles naar behoren, maandag 29 januari zijn er weer 7 lantarens uit waardoor er tijdens het nachtregime geen enkele lantaren meer brandt. Zo ging het de afgelopen weken als maar, dan wel en dan weer geen verlichting.

Naar aanleiding van dit voorval hebben we de volgende vragen:

  • Wat gaat de gemeente er aan doen om deze klachten definitief op te lossen?
  • Sinds wanneer zijn de klachten met betrekking tot de straatverlichting aan de Veldstukken in Eelde bij de gemeente bekend?
  • Hoe vaak heeft de gemeente aan de leverancier de klachten doorgegeven?
  • Wat heeft de leverancier aan de gemeente teruggekoppeld omtrent deze klachten?
  • Is de gemeente in het algemeen tevreden over de snelheid van klachtenafhandeling door de leverancier?
  • Is de gemeente in dit geval tevreden over de snelheid van afhandelen?
  • Welke structurele maatregelen gaat de gemeente nemen om de afhandeling van dit soort klachten adequater aan te pakken?

Daarnaast constateert de PvdA dat er bij de aanleg van de nieuwe bestrating in het centrum van Eelde er nog geen straatverlichting is aangebracht.

Er is hier vanaf zonsondergang sprake van een erg duistere situatie. Dit is gevaarlijk mede gezien de nieuwe loop van de weg, en het vele gemengde verkeer dat daar gebruik maakt van de weg. Hierover hebben we de volgende vragen:

  • Is het mogelijk om op korte termijn de definitieve straatverlichting aan te brengen of indien dit niet het geval is, is het mogelijk om tijdelijke noodverlichting aan te brengen?
  • Kunt u bij de verdere uitvoering van de aanleg van nieuwe bestrating wel rekening houden met de noodzaak van straatverlichting?

Namens de fractie van de PvdA
Met vriendelijke groet,

Anneke Lubbers

Frank van der Werf

Frank van der Werf

Frank van der Werf  Penningmeester Eskampenweg 2 9761 VA Eelde Tel. 050-3091410 E-Mail: werffrank@gmail.com

Meer over Frank van der Werf