Vragen over Openbaar toilet in dorpscentra

Door Koos Dijkstra op 19 juli 2018

Geacht college,

Eerder deze maand deden we u vragen toekomen over het watertappunt in Zuidlaren. Tot onze vreugde is het tappunt inmiddels geopend en wordt het gebruikt door dorstige passanten. Een bewoner benaderde ons echter met de terechte vraag: ‘mooi dat tappunt, maar waar gaan ze er nu achteraf mee heen?’ Oftewel: waar is het centraal gelegen openbaar toilet dat bezoekers van Zuidlaren kunnen gebruiken? Dit is volgens de PvdA-fractie een terecht punt. Een 24 uur per dag te gebruiken, zelfreinigend en toegankelijk toilet ontbreekt. Eerder heeft de Maag Lever Darm Stichting hier al voor gepleit (https://nos.nl/artikel/2225633-wij-willen-in-elk-centrum-om-de-vijfhonderd-meter-een-openbaar-toilet.html) en in gemeenten als Emmen is ook al een dergelijk toilet gerealiseerd (http://www.dvhn.nl/drenthe/Openbaar-toilet-op-rand-van-Raadhuisplein-in-Emmen-22401917.html).

 

In dit verband stellen we u graag de vraag of

u de haalbaarheid van een openbaar toilet op centrumlocaties in Eelde, Vries en Zuidlaren wilt onderzoeken, in de nabijheid van fiets- en wandelpaden en centrumvoorzieningen.

In afwachting van uw reactie, bij voorbaat onze dank,

Met vriendelijke groet,

Koos Dijkstra

Fractievoorzitter PvdA Tynaarlo

“Op 11 september kwam er een antwoord op onze vragen over openbare toiletten Het College wijst het af Grootste bezwaar zijn de kosten voor onderhoud . wel wil het college de ondernemersvereniging actief benaderen om oog te hebben voor mensen die gebruik willen maken van het toilet tegen een kleine vergoeding.” Lees hier: Beantw vragen fractie PVDA – openbaar toilet in Zuidlaren (1)

Koos Dijkstra

Koos Dijkstra

Sociale voorzieningen en maatschappelijke dienstverlening: Arbeidsmarktbeleid, Financiën, Algemene middelen en Algemeen bestuur. Ik ben geboren in Amsterdam (1956) en opgegroeid in het Noorden. Mijn carrière ben ik begonnen in het midden van het land. Keerde daarna terug naar hier. De Veluwe was niet echt de woonomgeving van mijn dromen. Woonde in Sappemeer en nu al

Meer over Koos Dijkstra