Vragen over (niet meer) functioneren van het platform burgerparticipatie en het VN-panel. Burgerplatform en VN panel

Door Koos Dijkstra op 20 februari 2021

Geacht college,

Op 16 december vorig jaar heeft u antwoord gegeven op de vragen die wij u op 1 oktober stelden over het (niet meer) functioneren van het

platform burgerparticipatie en het VN-panel.

We hebben uw brief uitvoerig besproken en constateren nog enige onduidelijkheid. Daarom stellen we u nog de navolgende, aanvullende vragen.

  • Taken en bevoegdheden van het platform waren, hadden wij de indruk, zorgvuldig beschreven bij de start van het platform. Waarin verschilden de leden van het platform en u van mening. Waarom kon dat verschil van inzicht ontstaan?
  • Was er echt geen andere mogelijkheid dan de leden “naar huis” te sturen en met (weer) een nieuwe uitwerking voor de zo gewenste (zelfs wettelijk verplichte) participatie te komen?
  • Zoals u het schrijft lijkt het of burgerparticipatie alleen op uw voorwaarden vorm kan krijgen (u komt met een heroverweging). Welke aanbevelingen hebt u van de voormalige platform leden meegekregen en verwerkt in uw nieuwe plan?
  • Waarom gaat uw nieuwe plan voor een “adviesraad sociaal domein“ wel werken?
  • Hoever bent u daarmee? (U voldoet nu al twee jaar niet aan de wettelijke verplichting van beleidstoetsing WMO. Kan dat zo maar?)

We zien uw reactie met belangstelling tegemoet,

Met vriendelijke groet,

Koos Dijkstra,

Fractievoorzitter PvdA Tynaarlo.

Koos Dijkstra

Koos Dijkstra

  Ik ben geboren in Amsterdam (1956) en opgegroeid in het Noorden. Mijn carrière ben ik begonnen in het midden van het land. Keerde daarna terug naar hier. De Veluwe was niet echt de woonomgeving van mijn dromen. Woonde in Sappemeer en nu al weer vele jaren in Zuidlaren. Ik heb me beroepshalve eigenlijk altijd

Meer over Koos Dijkstra