Vragen over Informatieavond Vries-Zuid.

Door Anneke Lubbers op 30 januari 2021

Onze vragen over informatieavond Vries-Zuid:

Geacht College,

U heeft op donderdag 21 januari een informatieavond georganiseerd met de direct aanwonenden van bouwplan Vries-Zuid.

Behalve over het water- en rioleringsplan heeft u de aanwonenden geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot de “witte vlekken”.

Hierover hebben wij een aantal vragen:

  • Kunt u ons de actuele stand van zaken geven omtrent de invulling van de 3 ingetekende witte vlekken?
  • U heeft laten weten dat 2 witte vlekken gebruikt zullen worden voor ouderenhuisvesting en bent daarover in gesprek met de Stichting Seniorenbouw Noord-Nederland.
    Klopt het dat u tijdens de informatieavond heeft laten doorschemeren dat WVG ontwikkeling BV belangstelling heeft voor de laatste witte vlek?
    Indien WVG ontwikkeling BV belangstelling heeft voor deze witte vlek, wat voor woningen zijn zij dan van plan daar te gaan bouwen?
  • In een unaniem gesteunde motie is afgesproken nieuwe woningbouwconcepten (zoals Tiny Houses en woningen specifiek geschikt voor ouderen) mee te nemen bij de planontwikkeling. Meerdere belangstellenden voor een Tiny House hebben zich bij ons gemeld en wij hebben al deze mensen doorverwezen naar de gemeente.
    Heeft de gemeente inmiddels contact gehad met de belangstellenden voor een Tiny House?
    Is er al overleg geweest met belangstellenden?

Graag zien wij van u een antwoord tegemoet.

Namens de fractie van de PvdA.
Met vriendelijke groet,
Anneke Lubbers, raadslid

Anneke Lubbers

Anneke Lubbers

  Ik ben in 1960 geboren en vervolgens getogen in Bunne, een klein dorpje in deze gemeente. Sinds 1993 woon ik, na een aantal omzwervingen, in het dorp Vries. Hierdoor ken ik veel mensen in de gemeente en heb ik (o.a. door vrijwilligerswerk) veel contacten opgedaan binnen de Tynaarlose samenleving. Ik voel mij erg betrokken

Meer over Anneke Lubbers