Voordracht kandidaat wethouder Door Koos Dijkstra op 7 juni in de raad.

Door Koos Dijkstra op 9 juni 2022

Kandidaat wethouder, dat word je niet zomaar binnen de PvdA. Daarbij spelen allerlei afwegingen een rol.

Zo moet je kennis hebben van de werking van de gemeente politiek en op de hoogte zijn van de lokale thema’s. Je moet voldoen aan ons partij profiel (‘de waardengedreven politicus’). We beoordelen of je de rode draad uit ons verkiezingsprogramma (‘Sociaal, Betrokken en Rechtvaardig’) vorm kunt geven.

En we kijken naar de aanbevelingen die we van de informateur hebben ontvangen. Natuurlijk speelt ook het lange termijn belang van de partij zwaarwegend mee.

Op grond van dit alles heeft de raadsfractie besloten om de voordracht van de kandidaatsstellingscommissie te volgen en Jelbrich Peters voor te dragen als wethouder.

Jelbrich is sinds 2012 actief lid van de PvdA. We hebben haar leren kennen als een bevlogen sociaal democraat. Betrokken en benaderbaar, met open vizier.

Jelbrich heeft rechten gestudeerd in Groningen en is daarna als advocaat werkzaam geweest.

Sinds 2020 werkt ze als senior jurist bij de gemeente Midden-Drenthe. Ze is toezichthouder bij Stichting Scala en Stichting Vlechter, beide welzijnsorganisaties. Jelbrich woont sinds 1984 in Vries en sinds 2011 in het dorp Tynaarlo .

We hebben er het volste vertrouwen in dat Jelbrich zich het werk snel eigen maakt. U: inwoners, raadsleden en collega’s, mag van haar verwachten dat ze zich luisterend, oplossingsgericht en verbindend opstelt. Dat ze open staat voor uw ideeën en voorstellen, maar tegelijkertijd rekening houdt met gemaakte afspraken en het beschikbare geld.

    Hierbij de    Link naar rekenkameronderzoek over inclusie beleid de link in de nieuwsflits werkte niet goed

Koos Dijkstra

Koos Dijkstra

  Ik ben geboren in Amsterdam (1956) en opgegroeid in het Noorden. Mijn carrière ben ik begonnen in het midden van het land. Keerde daarna terug naar hier. De Veluwe was niet echt de woonomgeving van mijn dromen. Woonde in Sappemeer en nu al weer vele jaren in Zuidlaren. Ik heb me beroepshalve eigenlijk altijd

Meer over Koos Dijkstra