Update Antwoord en vragen :’Milieustraat gaat niet langer open’

Door Koos Dijkstra op 22 oktober 2020

Milieustraat gaat niet langer open

Op 4 april tijdens de eerste ‘lockdown’ vroeg onze fractie aan het gemeentebestuur of de milieustraat in Tynaarlo niet langer geopend kon worden. Dat leek ons handig en veilig bovendien: laten we elkaar wat meer ruimte geven. Halverwege oktober hebben we die vraag nog maar eens herhaald. De fractie van Leefbaar Tynaarlo sloot zich daarbij aan. Het College van BenW voelt er echter niet voor om tot langere openingstijden over te gaan. Onze oproep wordt ‘sympathiek’ gevonden maar het valt reuze mee met de drukte. Ook stuurt men niet op ‘incidenten’. Bovenal lijkt geld opnieuw het probleem te zijn: ‘Daarnaast hebben wij voor deze openingstijden gekozen vanwege de personele bezetting op de milieustraat. Met de door u voorgestelde verruiming van de openingstijden zijn wij genoodzaakt om extra personeel in te huren. Dit komt dan weer ten laste van de afvalstoffenheffing. Om deze redenen zien wij af van (het inwilligen van, red.) uw verzoek.’

Voor onze inwoners is het dus zaak om de rustige momenten in de week op te zoeken om het afval weg te brengen naar de milieustraat.

 

Opnieuw hebben we vragen gesteld nu op 21 oktober lees hier de vraag.  We zijn benieuwd naar de antwoorden! : ‘  drukte bij milieustraat-2

Hier het antwoord wat gegeven is op 9 april      Beantwoording & vragen fractie PVDA – openingstijden milieustraat

De fractie van de Partij van de Arbeid vraagt uw aandacht voor het volgende.

Als gevolg van de Corona epidemie zijn veel mensen thuis.

We zien om ons heen dat velen hun tijd besteden aan het opruimen van huis en tuin.

Dat leidt tot een toename van (groen) afval en dus meer behoefte aan een bezoek aan de milieustraat of aan het legen van de groencontainer.

Om drukte en daarmee besmettingsgevaar op de milieustraat te voorkomen, stelt de fractie van de Partij van de Arbeid voor om de openingstijden van de milieustraat gedurende deze epidemie te verruimen tot “kantoortijden”, op alle dagen van de week en zaterdag.

Daarnaast zou het goed zijn om de groencontainers vaker te laten legen, zodat ook mensen zonder auto en aanhanger van deze maatregel kunnen profiteren.

We hopen dat u onze inwoners deze dienst wil bewijzen en dat u hen hiervan via de beschikbare communicatiekanalen op de hoogte wilt stellen.

Met vriendelijke groet,

Namens de fractie van de Partij van de Arbeid,

Koos Dijkstra.

4 april 2020

Koos Dijkstra

Koos Dijkstra

  Ik ben geboren in Amsterdam (1956) en opgegroeid in het Noorden. Mijn carrière ben ik begonnen in het midden van het land. Keerde daarna terug naar hier. De Veluwe was niet echt de woonomgeving van mijn dromen. Woonde in Sappemeer en nu al weer vele jaren in Zuidlaren. Ik heb me beroepshalve eigenlijk altijd

Meer over Koos Dijkstra