subsidie: “Viering 75 jaar bevrijding“

Door Koos Dijkstra op 22 maart 2021

Vragen over provinciale subsidie

Geacht college,

In 2019 heeft de gemeente Tynaarlo samen met de provincie Drenthe € 42.000 beschikbaar gesteld voor de viering (in 2020) van 75 jaar vrijheid en democratie. Helaas kon die viering niet doorgaan op de manier die velen voor ogen hadden. Ook voor dit jaar ziet het er ten gevolge van de viruscrisis somber uit.

Als algemene lijn geldt dat als een in dit kader georganiseerde activiteit definitief is afgelast, de organisatie de toegekende subsidie terugstort, minus de noodzakelijke  voorbereidingskosten. Is een activiteit waarvoor subsidie is verkregen uitgesteld en/of gaat die in aangepaste (coronaproof) vorm door, dan hoeft er niets terugbetaald te worden.

Graag willen we weten hoe het er voor staat.

  • Welk deel van het totaal beschikbare bedrag van respectievelijk provincie (€ 28.000) en gemeente (€ 14.000) is uitgegeven?
  • Hoeveel daarvan is of wordt teruggevorderd door u?
  • Hoeveel daarvan is of wordt teruggevorderd door de provincie?
  • Blijft een eventueel restant van de genoemde bedragen als beoogd beschikbaar, of “valt dat terug” aan provincie en gemeente.

We zien uw reactie met belangstelling tegemoet,

Met vriendelijke groet,

Koos Dijkstra,

Fractievoorzitter PvdA Tynaarlo.

 

Koos Dijkstra

Koos Dijkstra

  Ik ben geboren in Amsterdam (1956) en opgegroeid in het Noorden. Mijn carrière ben ik begonnen in het midden van het land. Keerde daarna terug naar hier. De Veluwe was niet echt de woonomgeving van mijn dromen. Woonde in Sappemeer en nu al weer vele jaren in Zuidlaren. Ik heb me beroepshalve eigenlijk altijd

Meer over Koos Dijkstra