PvdA stemt tegen bouw megasuper: de stemverklaring

3 juni 2019

Op dinsdag 21 mei werd dan eindelijk gestemd over de ingediende zienswijzen op de voorgenomen bouw van een supermarkt in het Entreegebied van het woongebied Ter Borch. Eerder al stemde onze fractie hiertegen, toen het vorige college weigerde om in geprek te gaan met de projectontwikkelaar om het plan te verbeteren. Ook het op het 21 mei voorliggende plan was niet wezenlijk veranderd. De PvdA in de raad van Tynaarlo bleef dan ook tegen.

De stemverklaring die ons raadslid Anneke Lubbers uitsprak:

‘Voor ons zijn twee argumenten heel belangrijk in deze discussie: de inpassing van het gebouw in het gebied en de veiligheid van de inwoners.

Wat betreft de inpassing:

Voor de supermarkt wordt een onnodig groot ruimtebeslag gelegd op het parkeren, waardoor de groene entree aan kwaliteit verliest en de landschappelijke uitstraling van Ter Borch hiermee niet overeind blijft.

Wat betreft de veiligheid van de inwoners en gebruikers:

Met name de situatie op de parkeerplaats baart ons zorgen. Er is nog steeds een vermenging van verkeerstromen (vrachtauto’s, voetgangers, fietsers en auto’s) en bevoorradingsvrachtauto’s zullen moeten keren op de parkeerplaats.

De PvdA Tynaarlo kan zich vinden in de bouw van een winkelvoorziening, omdat wij vinden dat inwoners hun dagelijkse boodschappen dicht bij huis moeten kunnen doen.

Maar als PvdA staan wij voor een veilige woonomgeving en dat gunnen wij de inwoners van de wijk Ter Borch. Het plan dat hier voorligt voldoet daar wat ons betreft niet aan.

De PvdA Tynaarlo zal dan ook tegen dit voorstel stemmen.

Wel vragen wij aan het College om met een nieuw plan te komen voor het entreegebied Ter Borch. Met ruimte voor wonen en kleinschalige winkelvoorziening en rekening houdend met de wensen van de inwoners van de wijk Ter Borch en de ondernemers in de nabije omgeving.’