Participatieproces reconstructie Hoofdweg Eelde.

Door Anneke Lubbers op 26 oktober 2020

Aansluitend aan de Raadsvergadering van 9 september heeft de fractie van de PvdA Tynaarlo vragen gesteld over de voortgang van de reconstructie van de Hoofdweg in Eelde.

Eén van die vragen was: Is de wethouder bereid te laten onderzoeken of een 30 km weg een mogelijk biedt om zo tegemoet de komen aan de wens van de Raad en de inwoners?

Uit de media vernemen wij dat de wethouder in gesprek is gegaan met de insprekers die tijdens de Raadsvergadering het woord hebben gevoerd.

Op zich vinden wij het een positieve wending dat de wethouder en ambtenaren uiteindelijk toch openstaan voor ideeën uit de samenleving.

Toch hebben wij nog een aantal vragen hierover:

  • De wethouder en ambtenaren hebben een gesprek gehad met de insprekers. Maar inspraak is wat ons betreft niet alleen voorbehouden aan een aantal inwoners, maar betreft een breder publiek. In Eelde zijn een aantal actiegroepen actief die ageren tegen de huidige plannen voor de Hoofdweg; ook de Fietsersbond en VVN hebben reacties gegeven.
    Is het College bereid dit overleg breder te trekken?
  • Gaat het College weer inloopavonden organiseren voor aanwonenden?
  • De burgemeester heeft tijdens de Raadsvergadering van 9 september als conclusie aangegeven: “Inwoners uit Eelde hebben het voortdurend over het dorpse karakter dat verloren gaat door acties van de gemeente. De vraag moet nu worden beantwoord: Wat voor een dorp is Eelde? Moet Eelde een stadse of dorpse uitstraling hebben?”
    Gaat u hierover ook met de inwoners in gesprek?
  • Er bereiken ons signalen dat veel inwoners per mail of per brief reageren op de reconstructie Hoofdweg, maar dat er vanuit de gemeente geen reactie komt op deze vragen. Kan het College aangeven of dit klopt?
  • Kan het College aangeven hoe de huidige stand van zaken is omtrent de reconstructie van de Hoofdweg en welke vervolgstappen er nu worden genomen?

Graag zien wij van u een antwoord tegemoet.

Namens de fractie van de PvdA.
Met vriendelijke groet,

Anneke Lubbers, raadslid

Anneke Lubbers

Anneke Lubbers

  Ik ben in 1960 geboren en vervolgens getogen in Bunne, een klein dorpje in deze gemeente. Sinds 1993 woon ik, na een aantal omzwervingen, in het dorp Vries. Hierdoor ken ik veel mensen in de gemeente en heb ik (o.a. door vrijwilligerswerk) veel contacten opgedaan binnen de Tynaarlose samenleving. Ik voel mij erg betrokken

Meer over Anneke Lubbers