Ongehoord! onze slotverklaring.

Door André Ensing op 19 augustus 2021

In onze Roos van 1 augustus hebben wij u op de hoogte gebracht van de hetze die is gevoerd vanuit Leefbaar Tynaarlo richting de leden van de werkroep Tynaarlo Goed Gehoord in zijn algemeenheid en richting onze afdeling en ons afdelingslid Kees de Graaf in het bijzonder.

U heeft onze reactie daarop kunnen lezen, wij hebben voor de niet onderbouwde beschuldigingen  door hun raadslid John Franke excuses geëist. Tos dusver alleen wat slappe verhalen dat het niet op de persoon en organisatie gericht was maar er wordt geen woord terug genomen .

Wij hebben in onderling overleg besloten dat wij geen negatiever energie meer willen steken in deze onverkwikkelijke zaak. Daarom hebben we besloten om een slotverklaring op te stellen die u onderstaand kunt lezen.

Wij gaan onze energie weer steken in een echt leefbaar Tynaarlo en sluiten hiermee dit onderwerp vol roddel en achterklap.

Onze slotverklaring

De PvdA stelt vast dat Leefbaar Tynaarlo (LT) zonder enig bewijs zware beschuldigingen heeft geuit over enkele inwoners in de gemeente en de PvdA. Die beschuldigingen zijn opgeschreven in een brief die LT op 30 juli aan het college van B en W heeft gestuurd. In een brief van 12 augustus aan het college bevestigt LT dit nog eens.

LT heeft de PvdA ervan beschuldigd “vuil spel” te spelen met gemeentelijk geld. Een initiatief van enkele bezorgde en betrokken inwoners zou in werkelijkheid een campagne activiteit van de PvdA zijn.

Het gaat om het initiatief “Kletsproat”. Onder die naam gaan de mensen van “Tynaarlo Goed gehoord” in gesprek met inwoners van alle 18 woonkernen.

LT zegt daarmee dat die inwoners en de PvdA niet te vertrouwen zijn. Tot op heden heeft LT hiervoor geen spoor van een bewijs geleverd. Helaas heeft LT er ook niet voor gekozen om de beschuldigingen in te trekken of excuus voor de verdachtmaking aan te bieden.

Niet aan de betrokken inwoners en niet aan de PvdA. In tegendeel. In de vervolgbrief zegt LT nog eens nadrukkelijk dat er een (ongewenste) “verbinding” is tussen “Tynaarlo Goed gehoord” en de PvdA.

De PvdA stelt daarom vast dat LT haar beschuldigingen zonder enig serieus bewijs heeft uitgesproken. LT toont zich hiermee ongeloofwaardig en niet op samenwerking gericht.

Het is ernstig dat LT zo lichtvaardig beschuldigingen uit.

De PvdA hoopt dat de mensen achter “Tynaarlo Goed Gehoord” hun goede werk voortzetten. Dat is de beste manier om het intimiderende gedrag van LT onschadelijk te maken.

Uiteraard zal de PvdA en zullen hopelijk ook de andere partijen in de gemeente, de uitkomsten van “Kletsproat” ten goede laten komen aan de gemeenschap.

Namens bestuur en fractie van de PvdA in Tynaarlo,

Andre Ensing en Koos Dijkstra.

André Ensing

André Ensing

André Ensing Voorzitter Zevenhuizerweg 39 9761 AD Eelde Tel: 06- 51 22 18 61 E-Mail: [email protected]  

Meer over André Ensing