GEMEENTERAADSVERKIEZING 2022 : WAT EEN GEWELDIG RESULTAAT

Door André Ensing op 20 maart 2022

 Beste Partijgenoten

De afgelopen week konden onze inwoners stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. De opkomst was historisch laag, maar toch …. Wij kunnen terugkijken op een geweldig resultaat. Ruim meer stemmen dan in 2018 en dat resulteerde in een groei van 2 naar 3 zetels. Van de zittende partijen was de PvdA de enige met een substantiële groei (ruim 300 stemmen meer), de rest van de partijen zagen het aantal stemmen tov 2018 teruglopen.

Ik denk dat we zijn beloond voor onze constructieve maar kritische manier van oppositie voeren. Steeds in het nieuws met alternatieven en daar waar  mogelijk zaten we het college achter de broek om een aantal grote zaken voortvarender aan te pakken , denk hierbij aan de woningbouw in Vries, de Hoofdweg in Eelde-Paterswolde en de situatie in Zuidlaren rondom het Prins Bernhard terrein. Ook via de sociale media hebben we ons laten zien.

Kijken we terug op de campagne dan kunnen we concluderen dat  we met elkaar een geweldig klus hebben geklaard. Het begon met de besprekingen voor de uitgangspunten van ons verkiezingsprogramma en we stopten pas met onze daadwerkelijke acties op de dag voor de verkiezing.

We hebben alle grote kernen en de daarbij behorende dorpen bewerkt. In deze campagne hebben we ruim 8800 brievenbussen gevuld, aangevuld met een advertentiecampagne in de 3 lokalen kranten, grote posters langs de invalswegen en een grote campagne op de sociale  media, zoals facebook, Instagram en een podcast.

Ik wil een ieder die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan onze campagne  hartelijk danken, of het nu gaat om de fysieke inzet bij het flyeren dan wel  het financieel ondersteunen van de campagne.

WIJ HEBBEN HET SAMEN GEDAAN.

André Ensing

André Ensing

André Ensing Voorzitter Zevenhuizerweg 39 9761 AD Eelde Tel: 06- 51 22 18 61 E-Mail: [email protected]  

Meer over André Ensing