Steunfractie ,plv secretaris /notulist

Jelbrich Peters

Algemeen bestuur ,Arbeidsmarktbeleid, Sociale voorzieningen en maatschappelijke dienstverlening
Jelbrich Peters

Over Jelbrich Peters

jelbrich.peters@tynaarlo.nl

In 1983 ben ik geboren in Leeuwarden, maar ik heb mijn hele leven in Vries gewoond. Sinds 2011 woon ik in Tynaarlo. Ik ken de omgeving dan ook goed en kan echt genieten van het mooie landschap in Drenthe.

Het raadslidmaatschap biedt een unieke kans om meer maatschappelijk betrokken te zijn bij je eigen omgeving. De afgelopen raadsperiode heb ik me ingezet als steunfractielid en me ingewerkt in de verschillende politieke onderwerpen. Ik weet hoe de procedures lopen en wil me er de komende vier jaar voor inzetten dat burgers vooraf in de besluitvorming worden betrokken. Zo versterken we samen de leefbaarheid in de dorpen. En nee, politiek is niet saai en alleen voor grijze mensen… Ja, sommige vastgeroeste gewoontes moeten worden doorbroken maar ik ben ervan overtuigd dat je met een positief-kritische blik meer bereikt. Met een frisse blik wil ik me inzetten voor de belangen van de inwoners van de gemeente Tynaarlo. Betrokkenheid, daadkracht en oog voor praktische oplossingen zijn belangrijke kernwoorden voor mij.

Werkzaamheden:

Na mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hanzehogeschool ben ik in 2009 afgestudeerd in de richting privaatrecht aan de Rijksuniversiteit te Groningen.
Tijdens mijn studie ben ik werkzaam geweest bij Randstad Uitzendbureau, Rietberg Advocaten en het UWV. Daarnaast heb ik in de periode 1999-2006 in de weekenden op de bakkerijafdeling van Emté Supermarkt te Vries gestaan, een tijd waar ik met veel plezier naar terug kijk (niet in de laatste plaats omdat ik daar mijn grote liefde heb ontmoet).

Sinds 2009 ben ik werkzaam als advocaat. Ik richt me voornamelijk op de civiele praktijk, onder andere bestaande arbeidsrecht en vastgoedrecht. Daarnaast verleen ik rechtsbijstand aan psychiatrisch patiënten.

Motto:

If you can’t do great things, try to do small things in a great way.

Eigenschappen:

Analytisch, inlevingsvermogen, kritisch maar wel goed gehumeurd!

Vrije-tijd:

Mijn vrije tijd besteed ik graag met vrienden en familie, ontspannen met een glaasje wijn of gewoon lekker het bos in met de kids. Ik ga graag hardlopen of fitnessen. Verder heb ik altijd paard gereden, ik hoop dit weer op te pakken.

Persoonlijke gegevens:

Jelbrich  (J.W.S.) Peters

Mail: jelbrich.peters@tynaarlo.nl

Burgerlijke staat:

Gehuwd en sinds juli 2013 de trotse moeder van Matteo en sinds juli 2017 van zoon Noah