Door Anneke Lubbers op 31 augustus 2017

PvdA voert samen met bewoners Hunebedstraat actie voor beter fietspad

In het Dagblad van het Noorden van zaterdag 20 mei 2017 is een overzicht gepresenteerd van de beste en de slechtste fietspaden van Drenthe. In dit artikel werd ook gesproken over het slechte fietspad aan de Hunebedstraat in Tynaarlo.

De PvdA heeft hierover in mei 2017 vragen over gesteld aan het College om te horen wat ze daar aan zouden gaan doen. In juni heeft de PvdA een uitvoerige brief van het College ontvangen waarin de gemeente de stelling aangaat dat slechts 1,6% van de fietspaden slecht scoort en dat vinden zij een prima score. Maar dat zijn de bewoners van de Hunebedstraat en de PvdA in Tynaarlo niet met de gemeente eens. Inmiddels hebben er al weer wat incidenten plaatsgevonden en de situatie is niet veilig. Steeds meer fietsers gaan van de rijbaan gebruik maken omdat het fietspad te slecht is en dat levert weer gevaarlijke situaties op met voorbij razende auto’s.

De bewoners willen graag een veilige weg met daarnaast een veilig fietspad waarlangs hun kinderen veilig naar school kunnen fietsen. Bovendien is het onmogelijk voor mindervaliden, rolstoel en scootmobiel, om het fietspad te gebruiken. Een van onze bewoners kan haar broer niet ontvangen omdat het voor deze meneer onmogelijk is van het fietspad gebruik te maken met zijn rolstoel.

Wel geeft de gemeente in hun brief aan dat ze aan het fietspad aan de Hunebedstraat klein onderhoud gaan uitvoeren. Wij vragen het College van Tynaarlo het volgende:

*          Wanneer gaat dit klein onderhoud plaatsvinden?

*          In welke vorm zal dit klein onderhoud gaan plaatsvinden?

*          Wordt door de maatregelen het fietspad weer een goed fietspad?

*          Worden de bewoners van de stand van zaken op de hoogte gehouden en weten zij wanneer de eventuele werkzaamheden plaats gaan vinden?

*          Is het een idee om de bewoners niet alleen te informeren, maar ze ook bij de uitvoering van de plannen te betrekken. Zij hebben daar namelijk best ideeën over.

Anneke Lubbers,Raadslid

Anneke Lubbers

Anneke Lubbers

  Ik ben in 1960 geboren en vervolgens getogen in Bunne, een klein dorpje in deze gemeente. Sinds 1993 woon ik, na een aantal omzwervingen, in het dorp Vries. Hierdoor ken ik veel mensen in de gemeente en heb ik (o.a. door vrijwilligerswerk) veel contacten opgedaan binnen de Tynaarlose samenleving. Ik voel mij erg betrokken

Meer over Anneke Lubbers