Door Kees de Graaf op 26 februari 2016

Paal en perk aan reclame in Tynaarlo

De gemeente Tynaarlo gaat beschadigde, verlopen en onveilige reclameborden eerder verwijderen. Ook wordt het maximum aantal borden ingeperkt. Het nieuwe beleid volgt op een motie die Leefbaar Tynaarlo en de PvdA begin december 2015 samen indienden, over reclamevervuiling in de openbare ruimte.

De gemeente Tynaarlo gaat beschadigde, verlopen en onveilige reclameborden eerder verwijderen. Ook wordt het maximum aantal borden ingeperkt. Het nieuwe beleid volgt op een motie die Leefbaar Tynaarlo en de PvdA begin december samen indienden, over reclamevervuiling in de openbare ruimte.

Vanuit het team Leefomgeving van de gemeente Tynaarlo is met Gemeentewerken de afspraak gemaakt dat borden waarvan het evenement of de activiteit is verstreken, binnen een week worden verwijderd. Dat geldt ook voor borden die beschadigd zijn of een verkeersonveilige situatie veroorzaken. Hiernaast gaat het college van B&W onderzoeken hoe het beleid rondom reclameborden in de APV 2016 kan worden opgenomen. Bijvoorbeeld door (zoals in gemeenten als Aa en Hunze nu al gebeurt) een maximum te stellen aan het aantal toegestane borden, naar tijd en locatie. De PvdA Tynaarlo vindt het een goede zaak dat het gemeentelijk beleid op dit punt wordt aangescherpt. De kwaliteit van de openbare ruimte wordt verbeterd en daarmee het aanzien van Tynaarlo als groene en aantrekkelijke woongemeente.

Kees de Graaf

Kees de Graaf

Geboren in Vollenhove (op de rand van de Noordoostpolder). Middelbare school in Enkhuizen, studie sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Na verschillende banen bij onderzoeksbureaus en een bouwbedrijf in 2000 de overstap gemaakt naar het bestaan als zelfstandige. Niet veel later verhuisd van Amsterdam naar Zuidlaren. Vader van drie kinderen. Woont samen. Werkzaamheden: Vanaf

Meer over Kees de Graaf