Crossende motoren verstoren de rust in de Onlanden Wij stelde de volgende vragen:

Door Koos Dijkstra op 5 december 2018

Geacht college,

Gisteren (dinsdag 4 december) lazen wij, opnieuw, een verontrustend bericht in het Dagblad van het Noorden onder de titel “Crossers verstoren De Onlanden”.

Volgens de verslaggever reden afgelopen zaterdag twee jonge mannen in het wilde weg door De Onlanden, waardoor vele vogels verschrikt op de vlucht sloegen.

De “wetlandwacht” signaleert toenemende overlast door wandelaars, loslopende honden, drones, zelfs vuurwerk, met name in het weekend.

Natuurmonumenten zou niet optreden (want onvoldoende capaciteit).

Gemeente Noordenveld zou moeten handhaven, maar doet dat kennelijk ook niet.

Gemeente Tynaarlo is eigenaar van een bescheiden strook grond in De Onlanden en dus ook partij.

We begrijpen dat het moeilijk is om in zo’n groot gebied adequaat te handhaven, zeker door elk van de betrokken partijen afzonderlijk.

Daarom lijkt het ons de moeite waard om te onderzoeken of handhaving in gezamenlijkheid wel mogelijk is.

Voelt u ervoor om in overleg te treden met de genoemde partijen, met als doel gezamenlijk op te gaan treden tegen de overtreders?

 

Met vriendelijke groet,

Namens de fractie van de PvdA,

Koos Dijkstra

Zuidlaren, 5 december 2018

Koos Dijkstra

Koos Dijkstra

Sociale voorzieningen en maatschappelijke dienstverlening: Arbeidsmarktbeleid, Financiën, Algemene middelen en Algemeen bestuur. Ik ben geboren in Amsterdam (1956) en opgegroeid in het Noorden. Mijn carrière ben ik begonnen in het midden van het land. Keerde daarna terug naar hier. De Veluwe was niet echt de woonomgeving van mijn dromen. Woonde in Sappemeer en nu al

Meer over Koos Dijkstra